Ajam petis
kip met saus van garnalenpasta
Ingrediënten
- 1 braadkuiken ca. 900 gram
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 grote ui in ringen
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel(s) petis
- 2 theelepel sambal oelek
- 1 stukje trassi
- ½ theelepel koenjit
- 4 dl santen dunne
- 1 theelepel javaanse suiker
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 150 gram Gepelde garnalen
- 1 eetlepel(s) peterselie
- zout
- vers gemalen peper
Instructies
- Verdeel de kip in 8 stukken en maak hem droog.
- Fruit de ui totdat hij begint te verkleuren.
- Voeg fijngehakte knoflook, trassi, sambal, koenjit, petis en wat zout en peper toe.
- Alles goed omscheppen en de stukken kip erbij doen.
- Laat ze heel even meebakken onder voortdurend omscheppen.
- Voeg dan de santen toe.
- Breng alles aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat het 30 tot 35 min. zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.
- Schep de kip uit de pan.
- Laat de saus indampen totdat ze licht gebonden is.
- Roer de suiker en het citroensap door de saus.
- Warm de garnalen op in de saus.
- Leg de stukken kip in een voorverwarmde schaal.
- Schenk de saus met garnalen over de kip en strooi er fijngehakte peterselie over.