Ajam petis

kip met saus van garnalenpasta
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 braadkuiken ca. 900 gram
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 grote ui in ringen
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel(s) petis
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 1 stukje trassi
  • ½ theelepel koenjit
  • 4 dl santen dunne
  • 1 theelepel javaanse suiker
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 150 gram Gepelde garnalen
  • 1 eetlepel(s) peterselie
  • zout
  • vers gemalen peper

Instructies

  • Verdeel de kip in 8 stukken en maak hem droog.
  • Fruit de ui totdat hij begint te verkleuren.
  • Voeg fijngehakte knoflook, trassi, sambal, koenjit, petis en wat zout en peper toe.
  • Alles goed omscheppen en de stukken kip erbij doen.
  • Laat ze heel even meebakken onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg dan de santen toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat het 30 tot 35 min. zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.
  • Schep de kip uit de pan.
  • Laat de saus indampen totdat ze licht gebonden is.
  • Roer de suiker en het citroensap door de saus.
  • Warm de garnalen op in de saus.
  • Leg de stukken kip in een voorverwarmde schaal.
  • Schenk de saus met garnalen over de kip en strooi er fijngehakte peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië