Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam petis
kip met saus van garnalenpasta
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
braadkuiken
ca. 900 gram
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
1
grote
ui
in ringen
▢
3
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel(s)
petis
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
1
stukje
trassi
▢
½
theelepel
koenjit
▢
4
dl
santen
dunne
▢
1
theelepel
javaanse suiker
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
150
gram
Gepelde garnalen
▢
1
eetlepel(s)
peterselie
▢
zout
▢
vers gemalen peper
Instructies
Verdeel de kip in 8 stukken en maak hem droog.
Fruit de ui totdat hij begint te verkleuren.
Voeg fijngehakte knoflook, trassi, sambal, koenjit, petis en wat zout en peper toe.
Alles goed omscheppen en de stukken kip erbij doen.
Laat ze heel even meebakken onder voortdurend omscheppen.
Voeg dan de santen toe.
Breng alles aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het 30 tot 35 min. zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.
Schep de kip uit de pan.
Laat de saus indampen totdat ze licht gebonden is.
Roer de suiker en het citroensap door de saus.
Warm de garnalen op in de saus.
Leg de stukken kip in een voorverwarmde schaal.
Schenk de saus met garnalen over de kip en strooi er fijngehakte peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië