Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram rijst
- 300 gram kip
- 1 bakje boemboe voor Ajam Smoor
- arachideolie
- 400 gram bladspinazie
- 1 ui
- 75 gram cashewnoten
- ketjap manis
- sambal manis
Instructies
- Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
- Snijd de ui in ringen, snijd de kipfilet in reepjes en wok deze met een scheut arachideolie gaar.
- Voeg de boemboe en hoeveelheid water toe zoals op de verpakking staat.
- Goed roeren en laten pruttelen.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en voeg de spinazie toe.
- Wok de spinazie 2 minuten en voeg dan een scheut ketjap en sambal naar smaak toe.
- Op het laatst de cashewnoten toevoegen.
- Doe de rijst in een schaaltje en keer deze om op een bord.
- Verdeel de ajam smoor en schep de gewokte spinazie ernaast.