Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam smoor met cashewnoten en spinazie
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
rijst
▢
300
gram
kip
▢
1
bakje
boemboe voor Ajam Smoor
▢
arachideolie
▢
400
gram
bladspinazie
▢
1
ui
▢
75
gram
cashewnoten
▢
ketjap manis
▢
sambal manis
Instructies
Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
Snijd de ui in ringen, snijd de kipfilet in reepjes en wok deze met een scheut arachideolie gaar.
Voeg de boemboe en hoeveelheid water toe zoals op de verpakking staat.
Goed roeren en laten pruttelen.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en voeg de spinazie toe.
Wok de spinazie 2 minuten en voeg dan een scheut ketjap en sambal naar smaak toe.
Op het laatst de cashewnoten toevoegen.
Doe de rijst in een schaaltje en keer deze om op een bord.
Verdeel de ajam smoor en schep de gewokte spinazie ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Oosters