Ajam smoor met cashewnoten en spinazie

Ajam smoor met cashewnoten en spinazie

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 300 gram kip
  • 1 bakje boemboe voor Ajam Smoor
  • arachideolie
  • 400 gram bladspinazie
  • 1 ui
  • 75 gram cashewnoten
  • ketjap manis
  • sambal manis

Instructies

  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
  • Snijd de ui in ringen, snijd de kipfilet in reepjes en wok deze met een scheut arachideolie gaar.
  • Voeg de boemboe en hoeveelheid water toe zoals op de verpakking staat.
  • Goed roeren en laten pruttelen.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en voeg de spinazie toe.
  • Wok de spinazie 2 minuten en voeg dan een scheut ketjap en sambal naar smaak toe.
  • Op het laatst de cashewnoten toevoegen.
  • Doe de rijst in een schaaltje en keer deze om op een bord.
  • Verdeel de ajam smoor en schep de gewokte spinazie ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters