Alazzi á la Miensk

aardappelpannenkoekjes
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de pannenkoekjes

  • 400 g aardappels geschild
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • olie

voor vulling

  • 200 g varkensgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gebakken uisnippers
  • zout

voor vulling

  • 125 g visfilet
  • 7 g geweekte gedroogde boleten
  • 1 eetlepel gebakken uisnippers
  • 1 ei
  • zout

voor vulling

  • 15 g fijnggesneden geweekte gedroogde boleten
  • 2 eetlepels gebakken uisnippers
  • 1 eetlepel weekwater
  • zout.

voor vulling

  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 eetlepel gebakken uisnippers
  • 1 eetlepel boter
  • zout

Instructies

  • Rasp de afgedroogde aardappelen grof, knijp de rasp uit en meng met de bloem, het ei, de knoflook en peper en zout.
  • Verhit een bodempje olie in een koekenpan met anti-aanbakbodem, leg met behulp van een lepel 8 hoopjes aardappelmengsel in de olie, druk ze aan met de achterkant van de lepel, bak ze aan weerszijden goudbruin en neem ze uit de pan.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de uisnippers voor de vulling van uw keuze in dezelfde pan.
  • Meng de ingrediënten, verdeel het mengsel in 4 porties, leg die op 4 koekje en bedek met de overige koekjes.
  • Bren ze over op een bakplaat en bak ze 20 minuten op de middelste richel.
  • Serveer de pannenkoekjes met crèe fraîche en de groenten van uw keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Info:

Alazzi á la Miensk uit het vroegere Groothertogdom Litouwen, nu Wit-Rusland of Belarus, een naam die het land door de Russen is opgedrongen. De aardappel wordt er 'het tweede brood' genoemd en er zijn zelfs gedramatiseerde dansen, lofzangen en gedichten aan gewijd.
In speciale aardappelrestaurants kun je proeven wat er allemaal mogelijk is: salades, piroggen, puddingen. Maar het allerliefst eet men ze als dikke pannenkoekjes, draniki, van fijngeraspte piepers, of grofgeraspte alazzi, zo, maar ook gevuld met vlees, vis, paddestoelen of ei. Populaire groenten zijn (zuur)kool, wortels, pompoen, pastinaak, knolselderij, koolraap en tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken / Varkensvlees / Vis / Vlees
Land van herkomst Rusland