Albondigas met rode saus

Albondigas met rode saus

Spaanse gehaktballetjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram half-om-halfgehakt
  • 5 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • zout versgemalen peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie

Voor de saus:

  • 1 fijngesneden ui
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 grote tomaten in blokjes
  • 3-4 eetlepels droge sherry
  • 1 laurierblaadje

Instructies

  • Kneed het gehakt, de peterselie, de knoflook, het paneermeel, de eieren en
  • zout en peper door elkaar en rol er gehaktballetjes van ter grootte van een
  • flinke stuiter.
  • Rol de gehaktballetjes door de bloem en schud het teveel eraf.
  • Bak de gehaktballetjes in de hete olie bruin.
  • Doe de balletjes over in een schaal en houd ze warm.
  • Fruit de ui, de paprika en de tomaten in het achtergebleven bakvet zacht.
  • Roer er de sherry en het laurierblaadje door en laat op halfhoog vuur ± 5
  • minuten pruttelen.
  • Schenk de saus over de gehaktballetjes en laat op zacht vuur ± 20 minuten
  • sudderen.
  • Bestrooi de albondigas voor het serveren met gehakte peterselie.
  • Albondigas worden in Spanje vaak als tapa (= borrelhapje) gegeten.
  • Zonder rode saus worden ze ook wel geserveerd met een knoflookdip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas
Land van herkomst Spanje