Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 350 gram half-om-halfgehakt
- 5 eetlepels gehakte peterselie
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 eieren
- zout versgemalen peper
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olijfolie
Voor de saus:
- 1 fijngesneden ui
- 1 rode paprika in blokjes
- 2 grote tomaten in blokjes
- 3-4 eetlepels droge sherry
- 1 laurierblaadje
Instructies
- Kneed het gehakt, de peterselie, de knoflook, het paneermeel, de eieren en
- zout en peper door elkaar en rol er gehaktballetjes van ter grootte van een
- flinke stuiter.
- Rol de gehaktballetjes door de bloem en schud het teveel eraf.
- Bak de gehaktballetjes in de hete olie bruin.
- Doe de balletjes over in een schaal en houd ze warm.
- Fruit de ui, de paprika en de tomaten in het achtergebleven bakvet zacht.
- Roer er de sherry en het laurierblaadje door en laat op halfhoog vuur ± 5
- minuten pruttelen.
- Schenk de saus over de gehaktballetjes en laat op zacht vuur ± 20 minuten
- sudderen.
- Bestrooi de albondigas voor het serveren met gehakte peterselie.
- Albondigas worden in Spanje vaak als tapa (= borrelhapje) gegeten.
- Zonder rode saus worden ze ook wel geserveerd met een knoflookdip.