Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- champagneglazen
Ingrediënten
- ongeveer 400 ml 7-up of sprite
- Limoenrasp of schijfjes limoen
- Limoen of citroen sap
- 500 gram citroen- of limoen-sorbijtijs
- 4 hoge champagneglazen
Instructies
Bereiding alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs:
- Heb je champagneglazen?
- Deze zijn zien er feestelijk, maar houden de bubbels van je drankje ook langer in het glas.
- Plaats de glazen een uur voor het opdienen in de de vriezer voor een extra mooi resultaat en zet alles klaar zodat je de drank snel kan inschenken.
- Omdat ik het leuk vond om wat kleur toe te voegen, rasp ik een klein beetje limoenschil en voegde dit toe aan het drankje. Ik gebruik hier een zesteur of citrusrasp voor, hierdoor werd de rasp extra fijn.
- Je zou ook en plakje limoen in kunnen snijden en op de rand van het glas steken.
- Het is net wat je zelf lekker of leuk vindt.
- Pers de limoen uit en zet het klaar voor gebruik.
- Haal vlak voor het opdienen de glazen uit de diepvries of anders uit je keukenkastje.
- Vul de glazen met 7-up of sprite en voeg een klein beetje limoen- of citroen smaak toe om de drank wat extra smaak te geven.
- Probeer hier niet te scheutig mee te zijn, teveel maakt de drank juist minder lekker.
- Voeg eventueel wat rasp toe aan de drank.
- Schep een bolletje sorbetijs uit de schaal en voeg het toe aan de drank
Notities / Tips / Wijnadvies
De alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs gaat flink bruisen en dat maakt het extra feestelijk.
Dien het daarom direct aan je gasten.
Dien het daarom direct aan je gasten.