Algerijnse bloemkoolsoep

Met bloemkool kan je heel veel kanten op; je kunt er ook een heerlijke en eenvoudige soep van maken
Recept categorie(ën) Groenten, Soep
Land van herkomst Algerijë
Bereidingstijd 1 Uur
Aantal porties: 4 stuks

Van wie is dit recept: Amber 50plusser.nl
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Smelt de boter in een pan.
  • Voeg er de in dunne plakjes gesneden prei, de bloemkoolroosjes en de in blokjes gesneden geschilde aardappelen aan toe.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe, roer alles goed door elkaar en laat alles 5 minuten bakken.
  • Giet er 1 liter water bij en het kippenbouillonblokje.
  • Breng aan de kook, roer even door en zet het vuur dan laag.
  • Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  • Mix de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
  • Roer de puntjes "la vache qui rit"-kaas en de 4 eetlepels crème fraîche door de soep.
  • Schep de soep in mooie kommen en versier naar eigen keuze. (bijvoorbeeld met grofgemalen rode/zwarte peper of grofgemalen korianderzaad en dille)

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept