Algerijnse bloemkoolsoep
Met bloemkool kan je heel veel kanten op; je kunt er ook een heerlijke en
eenvoudige soep van maken
Aantal porties: stuks
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 200 gram aardappels
- 200 gram prei;
- 1 teentje knoflook;
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
- 30 gram roomboter
- 1 kippenbouillonblokje
- 4 puntjes "la vache qui rit"-kaas
- 4 eetlepel(s) crème fraîche
- 1 liter water
Bereidingswijze:
- Smelt de boter in een pan.
- Voeg er de in dunne plakjes gesneden prei, de bloemkoolroosjes en de in blokjes gesneden geschilde aardappelen aan toe.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe, roer alles goed door elkaar en laat alles 5 minuten bakken.
- Giet er 1 liter water bij en het kippenbouillonblokje.
- Breng aan de kook, roer even door en zet het vuur dan laag.
- Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
- Mix de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
- Roer de puntjes "la vache qui rit"-kaas en de 4 eetlepels crème fraîche door de soep.
- Schep de soep in mooie kommen en versier naar eigen keuze. (bijvoorbeeld met grofgemalen rode/zwarte peper of grofgemalen korianderzaad en dille)
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook