Allitas de pollo a ajengibre
Kippenvleugeltjes in gembersaus
Ingrediënten
- 1 kg kippenvleugeltjes
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 tl. ketjap
- 2 el. olie
- 2 el. suiker
- 2 el. verse geraspte gember
- 3 eetlepel(s) sherry
- 25 gram geroosterde sesamzaadjes
Instructies
- Rasp de gember, pers de knoflook, rooster de sesamzaadjes en zet ze even apart.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vorm driehoekjes van de kippenvleugeltjes en leg ze in een grote braadslede.
- Meng alle ingrediënten in een kom, behalve de sesamzaadjes, en giet het mengsel over de kip. Bak de kippenvleugeltjes in 25 tot 30 minuten bruin en gaar.
- Keer ze een paar keer tijdens het bakken.
- Haal de kippenvleugeltjes uit de oven en leg ze op een bord.
- Bestrooi ze met de sesamzaadjes en serveer direct.