Aloo Gobi 2

gestoofde groenten / is een vegetarisch gerecht van het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden. Het is populair in Indiase en Pakistaanse keukens. Het is gelig van kleur vanwege het gebruik van kurkuma en bevat af en toe kalonji en currybladeren.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram krieltjes geschrapte of aardappelen in gelijke stukjes
  • 250 gram bloemkool in roosjes
  • 3 eetlepel(s) olie of ghee
  • 2 uien fijngesneden grote
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel geschilde
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 11/2 eetlepel(s) paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ eetlepel(s) korianderpoeder
  • ½ theelepel kaneel gemalen
  • zout
  • 1 eetlepel(s) koriander fijngesneden

Instructies

  • Bak de aardappel en de bloemkool in de olie ± 5 minuten en schep ze uit de pan.
  • Pureer de uien, knoflook en gember in een keukenmachine en bak de puree in de achtergebleven olie ± 10 minuten.
  • Voeg de komijn en de tomatenpuree toe en bak die ± 2 minuten mee.
  • Voeg de rest van de specerijen, zout en 2 dl water toe.
  • Laat het geheel ± 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke puree.
  • Schep de groenten erdoor en laat die zachtjes ± 5 minuten bakken.
  • Roer er 2 1/2 dl water en zout door en laat het geheel afgedekt nog ± 15 minuten stoven en strooi er de koriander over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst India / Pakistan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch