Aloo Palak

Spinazie/aardappelgerecht
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1250 gram spinazie versgehakte
  • 3 uien
  • 3-4 aardappels in dobbelsteentjes gesneden
  • 3 tomaten middelgrote
  • 7 eetlepel(s) plantaardige olie
  • ¼ liter volle yoghurt
  • ¼ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • liter water
  • ¼ theelepel kardemompoeder
  • ¼ theelepel korianderpoeder
  • 1 mespunt kaneel
  • zout peper
  • ¼ liter room

Instructies

  • Hak de uien fijn en fruit ze in wat olie lichtbruin.
  • Vermeng de uien met de yoghurt en zet dit apart.
  • Snijd de tomaten klein en bak ze met de kurkuma zachtjes 5-7 minuten in de rest van de olie.
  • Voeg de rest van de kruiderij toe en laat nog ± 5 minuten zacht bakken.
  • Voeg het ui-yoghurtmengsel en het water toe en laat het geheel onder veelvuldig roeren 10-15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de spinazie toe en laat die ± 15 minuten mee sudderen (roer vaak).
  • Voeg de aardappels toe en laat ze gaar worden; blijf alles steeds goed door elkaar roeren.
  • Voeg, als de aardappels gaar zijn, de room toe en laat het gerecht nog enkele minuten op laag vuur staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch