Alu bhoone

Gesauteerde aardappelen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 1 theelepel kurkuma koenjit
  • ½ theelepel laurierpoeder
  • ½ theelepel uiepoeder
  • ½ theelepel chilipoeder of cayennepeper
  • 1 theelepel garam masala
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Kook de aardappelen kort. Pel ze daarna, als ze ongeschild worden gekookt.
  • Snijd de aardappelen in stukjes of plakjes.
  • Verhit boter in de pan en voeg de aardappelen toe, samen met de kurkuma en
  • laurier.
  • Bak ze 5 minuten, voeg dan zout, uiepoeder en chilipoeder toe en bak nog ± 5
  • minuten. Voeg dan de garam masala toe en nog wat boter.
  • Meng de aardappelen er goed door, leg een deksel op de pan en houd alles
  • nog enkele minuten op een laag vuur.
  • Voeg voor het opdienen wat zwarte peper toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch