Amandel roombol
Ingrediënten
- 1 pak Mix voor Meergranenbrood bijv. Koopmans
- 200 ml handwarm water
- 1 ei
- 50 g boter
- 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
- 150 g gewelde rozijnen
- 50 g fijngehakte ongezouten notenmix hazelnoten, amandelen, walnoten
- ½ zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
- 200 ml water
- Dr. Oetker Amandelspijs
- Dr. Oetker Amandelschaafsel
Instructies
- Wel de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
- Kneed van de broodmix, het water, de helft van het ei, de vanillesuiker en de boter een soepel deeg.
- Laat het deeg 15 minuten rijzen in de beslagkom, afgedekt met plasticfolie of een theedoek.
- Hak de noten fijn.
- Dep de rozijnen droog en kneed ze met de notenmix door het deeg.
- Verdeel het deeg daarna in tweeën.
- Maak van elk stuk een mooie bol en laat deze 15 minuten rijzen onder een theedoek of plasticfolie.
- Meng met een mixer met garden de Mix voor Banketbakkersroom met het water.
- Meng de banketbakkersroom in gedeelten door de amandelspijs tot een mengsel ontstaat dat u kunt uitstrijken.
- Vet de springvorm in.
- Neem een deegbol en druk deze gelijkmatig uit in de springvorm.
- Verdeel de amandel-roomvulling over het deeg (laat 1 cm van de rand vrij).
- Maak van de tweede bol een plak met een doorsnede van ongeveer 24 cm.
- Leg deze op de amandel-roomvulling.
- Bestrijk het deeg met de rest van het ei en bestrooi de bol met Amandelschaafsel.
- Laat het deeg 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven.
- Bak de amandel-roombol op een rooster onder in de oven gaar en goudbruin.
- Bestrijk het brood na het bakken met boter en laat het brood afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 210°C
Heteluchtoven: 190°C
Gasoven: stand 5
Baktijd: ca. 40 minuten
springvorm Ø 24 cm
Elektrische oven: 210°C
Heteluchtoven: 190°C
Gasoven: stand 5
Baktijd: ca. 40 minuten
springvorm Ø 24 cm