Amandelgelei met sinaasappel en lychees

Porties: 4 Stuks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
wachten 3 uur
Total time 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 blaadjes gelatine wit
  • 6 eetlepels suiker
  • 250 ml melk
  • theelepel amandelaroma
  • 3 sinaasappels
  • 1 blik lychees 565 g, uitgelekt

Instructies

  • In kom met koud water gelatine 5 minuten weken.
  • In steelpan 250 ml water met suiker aan de kook brengen en suiker al roerend oplossen.
  • Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in suikerwater oplossen.
  • Melk en amandelessence erdoor roeren.
  • Mengsel in schaal schenken en in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.
  • Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
  • Gelei in blokjes snijden en met sinaasappelpartjes en lychees over vier schaaltjes verdelen.

Voedingswaarden

Calories: 225 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 6 g | Vet: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst China