Amandelgelei met sinaasappel en lychees
Ingrediënten
- 6 blaadjes gelatine wit
- 6 eetlepels suiker
- 250 ml melk
- 1½ theelepel amandelaroma
- 3 sinaasappels
- 1 blik lychees 565 g, uitgelekt
Instructies
- In kom met koud water gelatine 5 minuten weken.
- In steelpan 250 ml water met suiker aan de kook brengen en suiker al roerend oplossen.
- Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in suikerwater oplossen.
- Melk en amandelessence erdoor roeren.
- Mengsel in schaal schenken en in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.
- Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
- Gelei in blokjes snijden en met sinaasappelpartjes en lychees over vier schaaltjes verdelen.
Voedingswaarden
Calories: 225 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 6 g | Vet: 1 g