Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelgelei met sinaasappel en lychees
Porties:
4
Stuks
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
wachten
3
uur
uur
Total time
3
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
blaadjes
gelatine wit
▢
6
eetlepels
suiker
▢
250
ml
melk
▢
1½
theelepel
amandelaroma
▢
3
sinaasappels
▢
1
blik
lychees
565 g, uitgelekt
Instructies
In kom met koud water gelatine 5 minuten weken.
In steelpan 250 ml water met suiker aan de kook brengen en suiker al roerend oplossen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in suikerwater oplossen.
Melk en amandelessence erdoor roeren.
Mengsel in schaal schenken en in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.
Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
Gelei in blokjes snijden en met sinaasappelpartjes en lychees over vier schaaltjes verdelen.
Voedingswaarden
Calories:
225
kcal
|
koolhydraten:
48
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
China