Amandelmaantjes

Porties: 4 personen
Total time 8 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 1 ei
  • 30 gram abrikozenjam gezeefd
  • 3 druppel(s) amandelaroma
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 gram amandelen geraspt

Om te bestrooien

  • 50 gram amandelen geraspt
  • een beetje poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor. Heteluchtoven: 160°C
  • Klop het eiwit met de jam en het amandelaroma stijf (snijproef).
  • Meng de poedersuiker met de amandelen en voeg het bij het eimengsel. 
  • Kneed het geheel tot een glad deeg en laat het een half uur afkoelen in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm op een met amandelen bestrooide werkplank.
  • De bovenkant met amandelen bestrooien en met een deegroller licht aandrukken.
  • Steek met het vormpje maantjes uit met een doorsnede van 6 cm en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.
  • Schuif de plaat onder in de voorverwarmde oven. 
  • Bestrooi de nog warme maantjes licht met poedersuiker en laat ze afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst