Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- uitsteekvormpje
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 1 ei
- 30 gram abrikozenjam gezeefd
- 3 druppel(s) amandelaroma
- 100 gram poedersuiker
- 300 gram amandelen geraspt
Om te bestrooien
- 50 gram amandelen geraspt
- een beetje poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor. Heteluchtoven: 160°C
- Klop het eiwit met de jam en het amandelaroma stijf (snijproef).
- Meng de poedersuiker met de amandelen en voeg het bij het eimengsel.
- Kneed het geheel tot een glad deeg en laat het een half uur afkoelen in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm op een met amandelen bestrooide werkplank.
- De bovenkant met amandelen bestrooien en met een deegroller licht aandrukken.
- Steek met het vormpje maantjes uit met een doorsnede van 6 cm en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.
- Schuif de plaat onder in de voorverwarmde oven.
- Bestrooi de nog warme maantjes licht met poedersuiker en laat ze afkoelen.