Amandelmeel
Amandelmeel, veel gebruikt in taarten en cakes met kweeperen, handperen, appels of ananas.Je kunt het ook gebruiken om amandelkoekjes te maken.Amandelmeel wordt ook gebruikt in recepten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.
Instructies
- In sommige toko's of winkels met Turkse waren kan je amandelmeel of amandelpoeder kopen.
- Je kunt het ook zelf maken, van bijvoorbeeld ongepelde amandelen (goedkoper dan gepelde).
- Weeg de hoeveelheid amandelen af die je nodig hebt voor je recept, of meer om een voorraad aan te leggen.
- Kook ze 3 minuten in een pan of in een glas in de magnetron, de amandelen moeten helemaal onder water staan.
- Koel ze in een zeef met koud water af, of giet ze af en laat ze gewoon afkoelen.
- De amandelen kan je nu gemakkelijk uit hun velletjes knijpen (ze vliegen alle kanten op).
- Als ze helemaal droog zijn, rooster je ze in een droge pan (met antiaanbaklaag), dit verhoogt de smaak van de amandelen.
- Maal ze nu in een foodprocessor of iets dergelijks goed fijn.
- Je hebt dan je eigengemaakte amandelmeel, met nog wat grotere korreltjes.
- Dat is alleen maar lekker in je taart of cake.
- Je kunt de grotere korreltjes er ook vanaf scheppen en over ijs strooien, of opnieuw fijn malen.