Amandelmelk 2
Als je niet zo goed tegen melk kan is dit misschien een alternatief
Ingrediënten
- 250 gram amandelen ongebrande zoete
- 1 liter water gefilterd
- ½ theelepel vanillepoeder
- snufje zeezout
- eetlepel(s) agave of honing (optioneel)
Instructies
- Week de amandelen gedurende 8 tot 12 uren in water.
- Haal de amandelen er hierna uit en doe ze samen met 1 liter water,
- zeezout en eventueel de agave of honing in een blender en mix het 1 à 2 minuten.
- Pak de kom en doe de doek er omheen of leg de zeef erop.
- Laat de melk er doorheen lopen, of als je een doek gebruikt,
- knijp het goed uit zodat er zoveel mogelijk melk in de kom terecht komt. Here you go, nu heb je pas lekkere amandelmelk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Zelfgemaakte amandelmelk kun je ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.