Amandelmelk 2

Als je niet zo goed tegen melk kan is dit misschien een alternatief
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram amandelen ongebrande zoete
  • 1 liter water gefilterd
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • snufje zeezout
  • eetlepel(s) agave of honing (optioneel)

Instructies

  • Week de amandelen gedurende 8 tot 12 uren in water.
  • Haal de amandelen er hierna uit en doe ze samen met 1 liter water,
  • zeezout en eventueel de agave of honing in een blender en mix het 1 à 2 minuten.
  • Pak de kom en doe de doek er omheen of leg de zeef erop.
  • Laat de melk er doorheen lopen, of als je een doek gebruikt,
  • knijp het goed uit zodat er zoveel mogelijk melk in de kom terecht komt. Here you go, nu heb je pas lekkere amandelmelk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Zelfgemaakte amandelmelk kun je ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------