Vegetarische Mandelpaella met Zongedroogde Tomaten
Ingrediënten
- 1 groentebouillontablet
- 185 g zongedroogde tomaten op olie
- 110 g geroosterde amandelen
- 2 grote uien
- 3 tomaten
- 3 eetlepels olijfolie
- 325 g gele rijst
- 450 g diepvries doperwten
- 30 g verse peterselie
Instructies
- Los de groentebouillontablet op in ½ liter kokend water.
- Hak de amandelen grof met een mes.
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes.
- Verhit in een brede koekenpan of paellapan de olijfolie en bak de uiringen gedurende 3 minuten.
- Voeg de rijst, tomaatreepjes, de helft van de amandelen en de doperwten toe aan de pan.
- Roer goed door.
- Voeg de groentebouillon toe aan het rijstmengsel.
- Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar worden.
- Hak de peterselie fijn en meng het met de overgebleven amandelen en stukjes tomaat door de paella.
- Schep de paella op 4 borden en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 8 g