Amandelsterren

Porties: 4 personen
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 pakjes Vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt kaneel
  • 200 gram koude boter
  • 70 gram ontvliesde gemalen amandelen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) melk
  • 75 gram geschaafde amandelen

Instructies

  • Oven Boven/ onderwarmte: 200°C (voorverwarmd)
  • Zeef de bloem op uw werkblad en maak in het midden een kuiltje. 
  •  Doe de suiker, de Vanillesuiker, het zout, de kaneel en 2 eierdooiers in het kuiltje.
  • Bedek dit met wat bloem en kneed het tot een dikke pap.
  • Hak de boter in kleine stukjes en voeg deze samen met de gemalen amandelen bij de bloem.
  • Kneed dit mengsel van het midden uit tot een glad deeg.
  • Rol het deeg bij kleine hoeveelheden tegelijk dun uit en steek met een vormpje kleine sterren uit. 
  • Leg deze op de bakplaat.
  • Meng de eierdooier samen met de melk en bestrijk hiermee de sterren.
  • Bestrooi ze met de geschaafde amandelen.
  • Bak de sterren in ongeveer 10 minuten bruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst