Amandeltaartje met citroen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 gram gezeefde bloem
  • 25 gram suiker
  • 1 mespunt zout
  • 100 gram koude boter in blokjes

Voor de vulling:

  • 75 gram boter
  • 100 gram fijngemalen amandelen
  • 200 gram suiker
  • de geraspte schil en het sap van 2 citroenen
  • 4 eieren
  • poedersuiker

Instructies

Deeg:

  • Meng de bloem met de suiker en het zout, maak in het midden een kuiltje,
  • doe de boter hierin en kneed het snel door.
  • Voeg 2 eetlepels ijswater toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg.
  • Vorm het deeg tot een bal en laat die afgedekt in de koelkast 1 uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed de vorm met het deeg, zodat een rand van 2 cm hoog ontstaat.
  • Bedek het deeg met bakpapier, vul het met een steunvulling en bak de bodem
  • 15
  • minuten in het midden van de oven.
  • Verwijder het bakpapier en de steunvulling.

Vulling:

  • Smelt de boter.
  • Meng de amandelen, de suiker, de citroenschil en het sap, de boter en de
  • eieren en pureer het tot een smeuïge massa.
  • Verdeel de amandelmassa over de deegbodem en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taart nog 15 minuten in het midden van de oven en laat hem afkoelen.
  • Schep de poedersuiker in een zeefje en bestuif de bovenkant van de taart hier
  • royaal mee.
  • American cooki
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart