Amandeltaartje met citroen
Equipment
- steunvulling
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 200 gram gezeefde bloem
- 25 gram suiker
- 1 mespunt zout
- 100 gram koude boter in blokjes
Voor de vulling:
- 75 gram boter
- 100 gram fijngemalen amandelen
- 200 gram suiker
- de geraspte schil en het sap van 2 citroenen
- 4 eieren
- poedersuiker
Instructies
Deeg:
- Meng de bloem met de suiker en het zout, maak in het midden een kuiltje,
- doe de boter hierin en kneed het snel door.
- Voeg 2 eetlepels ijswater toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg.
- Vorm het deeg tot een bal en laat die afgedekt in de koelkast 1 uur rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed de vorm met het deeg, zodat een rand van 2 cm hoog ontstaat.
- Bedek het deeg met bakpapier, vul het met een steunvulling en bak de bodem
- 15
- minuten in het midden van de oven.
- Verwijder het bakpapier en de steunvulling.
Vulling:
- Smelt de boter.
- Meng de amandelen, de suiker, de citroenschil en het sap, de boter en de
- eieren en pureer het tot een smeuïge massa.
- Verdeel de amandelmassa over de deegbodem en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taart nog 15 minuten in het midden van de oven en laat hem afkoelen.
- Schep de poedersuiker in een zeefje en bestuif de bovenkant van de taart hier
- royaal mee.
- American cooki