Amarenen-yoghurtflensjes met warme verse kersen

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g kersen
  • deciliter dubbeldrank
  • ½ deciliter rode wijn
  • poedersuiker
  • ½ eetlepel aardappelzetmeel
  • 8 flensjes kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • 1 beker Mona Roomyoghurt Amarenen 500 ml

Instructies

  • Was en ontpit de kersen.
  • Kook de kersen met de dubbeldrank, de wijn en 4 eetlepels poedersuiker 5 minuten op een middelhoog vuur.
  • Roer van het aardappelzetmeel met 1½ eetlepel water een papje en roer dit door de kersen.
  • Laat de saus nog een paar minuutjes al roerende koken.
  • Leg op 4 borden een flensje, schep op elk een flinke lepel roomyoghurt.
  • Rol ze op en schuif ze naar 1 kant van het bord.
  • Leg de andere flensjes op de borden, schep er ook roomyoghurt op en rol ze weer op.
  • Schep de warme kersen eromheen of in 4 schaaltjes en zet die ernaast.
  • Bestrooi de flensjes met wat poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Flensjesbeslag zonder klontjes: roer van 200 g zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, een eetlepel poedersuiker, 1 ei en 3 dl melk een dik beslag. Roer tot er geen klontjes meer zijn en voeg dan pas de rest van het benodigde vocht (1 dl melk en 1 dl water) toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Pannenkoeken