Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten browniedeeg
Ingrediënten cheesecakevulling
- 400 g roomkaas
- 1 ei
- 60 g suiker
- 60 ml amarula
- 1 tl vanillearoma
- 50 g meel
Instructies
Bereiding browniedeeg
- Meng de bloem, het bakpoeder en het zout met elkaar in een kom.
- Hierna smelt je de boter en suiker samen in een pannetje op middelhoog vuur.
- Wanneer de suiker opgelost is, zet je het geheel op een laag vuurtje en gooi je de geraspte chocolade al roerend toe.
- Blijf roeren tot het een egale bruine massa is.
- Zorg dat je de vanille van het stokje ontdoet en haal de pan van het vuur.
- Voeg de vanille en de Amarula toe, en roer het geheel nog even door.
- Voeg daarna één voor één de eieren toe. Doe vervolgens het bloemmengsel erbij, en roer het geheel tot een gladde massa.
- Leg het daarna opzij en begin aan de cheesecakevulling.
Bereiding cheesecakevulling
- Nu komt het makkelijke gedeelte.
- Alle ingrediënten gaan in een grote kom en worden samen gemixt tot een gladde vulling. Zorg dan dat de vormen goed ingevet zijn.
- Schenk de helft van de browniedeeg er in tot je een gladde bodem hebt.
- Vul dit aan met de cheesecakevulling en maak het af met de laatste laag browniedeeg.
- Veeg het daarna tot een gladde massa en bak de brownie bruin in 45 minuten op 180 graden.
- Hij is klaar als de prikker schoon uit het deeg komt.
- Bon àppetit!