Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amarulabrownie met cheesecakevulling
Brownie, cheesecake én Amarula likeur: allemaal in één hap.
Porties:
12
Cupcakes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
Ingrediënten browniedeeg
▢
200
g
bloem
▢
1
tl
bakpoeder
▢
120
g
boter
▢
60
ml
Amarula
▢
100
g
geraspte
pure chocolade
▢
100
g
gerapste
melk chocolade
▢
1
vanillestokje
▢
200
g
suiker
▢
4
ei
▢
zout
Ingrediënten cheesecakevulling
▢
400
g
roomkaas
▢
1
ei
▢
60
g
suiker
▢
60
ml
amarula
▢
1
tl
vanillearoma
▢
50
g
meel
Instructions
Bereiding browniedeeg
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout met elkaar in een kom.
Hierna smelt je de boter en suiker samen in een pannetje op middelhoog vuur.
Wanneer de suiker opgelost is, zet je het geheel op een laag vuurtje en gooi je de geraspte chocolade al roerend toe.
Blijf roeren tot het een egale bruine massa is.
Zorg dat je de vanille van het stokje ontdoet en haal de pan van het vuur.
Voeg de vanille en de Amarula toe, en roer het geheel nog even door.
Voeg daarna één voor één de eieren toe. Doe vervolgens het bloemmengsel erbij, en roer het geheel tot een gladde massa.
Leg het daarna opzij en begin aan de cheesecakevulling.
Bereiding cheesecakevulling
Nu komt het makkelijke gedeelte.
Alle ingrediënten gaan in een grote kom en worden samen gemixt tot een gladde vulling. Zorg dan dat de vormen goed ingevet zijn.
Schenk de helft van de browniedeeg er in tot je een gladde bodem hebt.
Vul dit aan met de cheesecakevulling en maak het af met de laatste laag browniedeeg.
Veeg het daarna tot een gladde massa en bak de brownie bruin in 45 minuten op 180 graden.
Hij is klaar als de prikker schoon uit het deeg komt.
Bon àppetit!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
Land van herkomst
Zuid Afrika