Amarulabrownie met cheesecakevulling

Amarulabrownie met cheesecakevulling

Brownie, cheesecake én Amarula likeur: allemaal in één hap.
Porties: 12 Cupcakes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ingrediënten browniedeeg

  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 120 g boter
  • 60 ml Amarula
  • 100 g geraspte pure chocolade
  • 100 g gerapste melk chocolade
  • 1 vanillestokje
  • 200 g suiker
  • 4 ei
  • zout

Ingrediënten cheesecakevulling

  • 400 g roomkaas
  • 1 ei
  • 60 g suiker
  • 60 ml amarula
  • 1 tl vanillearoma
  • 50 g meel

Instructies

Bereiding browniedeeg

  • Meng de bloem, het bakpoeder en het zout met elkaar in een kom.
  • Hierna smelt je de boter en suiker samen in een pannetje op middelhoog vuur.
  • Wanneer de suiker opgelost is, zet je het geheel op een laag vuurtje en gooi je de geraspte chocolade al roerend toe.
  • Blijf roeren tot het een egale bruine massa is.
  • Zorg dat je de vanille van het stokje ontdoet en haal de pan van het vuur.
  • Voeg de vanille en de Amarula toe, en roer het geheel nog even door.
  • Voeg daarna één voor één de eieren toe. Doe vervolgens het bloemmengsel erbij, en roer het geheel tot een gladde massa.
  • Leg het daarna opzij en begin aan de cheesecakevulling.

Bereiding cheesecakevulling

  • Nu komt het makkelijke gedeelte.
  • Alle ingrediënten gaan in een grote kom en worden samen gemixt tot een gladde vulling. Zorg dan dat de vormen goed ingevet zijn.
  • Schenk de helft van de browniedeeg er in tot je een gladde bodem hebt.
  • Vul dit aan met de cheesecakevulling en maak het af met de laatste laag browniedeeg.
  • Veeg het daarna tot een gladde massa en bak de brownie bruin in 45 minuten op 180 graden.
  • Hij is klaar als de prikker schoon uit het deeg komt.
  • Bon àppetit!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins
Land van herkomst Afrika