Geroosterde Amerikaanse Beenham met Mango Glazuur

Geroosterde Amerikaanse Beenham met Mango Glazuur

Total time 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 schaal Amerikaanse beenham met honing whiskey saus ca. 500 g
  • Chilipoeder
  • 250 g pandanrijst pak à 400 g
  • 600 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 mango
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bestrooi de beenham met chilipoeder naar smaak.
  • Leg de beenham in een ovenschaal en bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 50 minuten, of tot de beenham gaar is.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
  • Pel en snipper de ui.
  • Kook de sperziebonen in 4 minuten halfgaar, giet ze af en laat ze uitlekken.
  • Maak de mangoschijfjes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Voeg de mangostukjes de laatste 10 minuten van de oventijd naast de beenham toe.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok.
  • Bak de ui gedurende 2 minuten.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak nog eens 2 minuten mee.
  • Haal de beenham uit de schaal.
  • Roer de saus van de beenham uit het zakje door het braadvocht en de mango.
  • Snijd de beenham in plakken.
  • Serveer de beenham met rijst en sperziebonen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir zou goed passen bij dit gerecht. Zijn aroma's van rood fruit zullen mooi samengaan met de zoete en hartige smaken van de beenham en mango.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Varkensvlees
Land van herkomst America