Ananas kwarktaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • een springvorm van 26 cm doorsnee

Ingrediënten

  • 1 taartbodem
  • 1 pak kwarktaartmix met gevriesdroogde kwark
  • 6 dl ananas sap pak
  • ½ liter slagroom
  • 1 blik ananas schijven
  • 3 blaadje(s) witte gelatine
  • 1 klein blikje aardbeien of ander gekleurd fruit

Instructies

  • De taartbodem kunt u maken van een zakje kruimelbodemmix met boter.
  • Bereid de bodem volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg hem in de springvorm en zet hem om stevig te worden even in de koelkast.
  • Mix de kwarktaartmix met 4 dl ananassap schuimig.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf, schep dit door de taartmix en vul de springvorm hiermee.
  • Strijk de bovenkant glad en zet de taart ± 1 uur in de koelkast.
  • Laat de ananas in een zeef uitlekken, vang het sap op en vul het met ananassap uit het pak tot 3 dl aan.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng in een steelpan wat ananassap aan de kook en los de uitgeknepen gelatine erin op.
  • Roer de rest van het ananassap erdoor en laat dit (eventueel in de diepvries)
  • dik vloeibaar worden.
  • Leg de schijven ananas op de kwarktaart, leg het andere fruit in de holten daartussen en giet er dan voorzichtig een laagje gelei over.
  • Laat het geheel in de koelkast dan nog 11/2 uur opstijven
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart