Anatolische soep
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) boter
- 1 gesnipperde ui
- 1 liter kippenbouillon
- 1 kop gort 1 nacht geweekt
- 1 theelepel zout
- peper versgemalen
- 1 kop yoghurt
- 2 eetlepel(s) peterselie gehakte
- 1 eetlepel(s) munt gehakte verse of 1 theelepel gedroogde munt
Instructies
- Smelt de boter in een pan en fruit de ui in 5 minuten goudgeel.
- Voeg er de bouillon aan toe en breng het geheel aan de kook.
- Doe de gort, zout en peper erbij en laat het geheel nog 45 minuten koken of tot de gort gaar is.
- Giet een paar eetlepels hete bouillon bij de yoghurt, klop dit goed door elkaar en doe het mengsel weer in de soep.
- Verhit de soep weer, maar laat hem niet meer koken.
- Strooi er peterselie en munt over en dien op.