Andalusische crème

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 1 eetlepel zeer fijngemalen mokka koffie
  • 5 sinaasappel
  • 5 ei
  • 3 ei
  • 150 gram suiker
  • 12 lange vingers
  • 2 eetlepels gezeefde bloem
  • 2 eetlepel(s) aardappelzetmeel
  • sinaasappellikeur

Instructies

  • Breng de melk aan de kook met de mokka koffie en zeef het daarna.
  • Klop de eidooiers met de suiker totdat de eieren bijna wit van kleur zijn.
  • Doe er dan het sap van 2 sinaasappelen bij. 
  • Spatel de gezeefde bloem en het aardappelzetmeel voorzichtig door de crème. 
  • Doe de crème onder voortdurend kloppen bij de gezeefde kokende melk met mokka.
  • Laat het geheel 3 minuten zachtjes koken, maar zorg dat de bodem niet gaat aanzetten.
  • Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. 
  • Week de lange vingers in het sap van 2 sinaasappelen met een scheutje sinaasappellikeur.
  • Leg ze naast elkaar in een diepe, bij voorkeur rechthoekige schaal.
  • Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de afgekoelde crème
  • Bedek de lange vingers met de crème en zet het koel weg. 

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren: Versier de crème met schijfjes sinaasappel
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Spanje
Feestdagen etc Kerst