Andalusische crème
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 1 eetlepel zeer fijngemalen mokka koffie
- 5 sinaasappel
- 5 ei
- 3 ei
- 150 gram suiker
- 12 lange vingers
- 2 eetlepels gezeefde bloem
- 2 eetlepel(s) aardappelzetmeel
- sinaasappellikeur
Instructies
- Breng de melk aan de kook met de mokka koffie en zeef het daarna.
- Klop de eidooiers met de suiker totdat de eieren bijna wit van kleur zijn.
- Doe er dan het sap van 2 sinaasappelen bij.
- Spatel de gezeefde bloem en het aardappelzetmeel voorzichtig door de crème.
- Doe de crème onder voortdurend kloppen bij de gezeefde kokende melk met mokka.
- Laat het geheel 3 minuten zachtjes koken, maar zorg dat de bodem niet gaat aanzetten.
- Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
- Week de lange vingers in het sap van 2 sinaasappelen met een scheutje sinaasappellikeur.
- Leg ze naast elkaar in een diepe, bij voorkeur rechthoekige schaal.
- Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de afgekoelde crème
- Bedek de lange vingers met de crème en zet het koel weg.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren: Versier de crème met schijfjes sinaasappel