Andijviestamppot met appel
Ingrediënten
- 1½ kg Maaltje kruimig geschild en in stukken
- zout
- 1 zoete ui gesnipperd
- 30 g boter
- 2 appels geschild en in dunne partjes
- 2 eetlepel(s) kerriepoeder
- 2 zakken andijvie fijn à 200 g
Instructies
- Kook de aardappelen in een ruime pan in water met zout gaar.
- Bak de ui in de hete boter goudgeel en glazig.
- Roer de appelpartjes en de
- kerriepoeder erdoor en bak 3 minuten mee.
- Neem de pan van het vuur.
- Giet de aardappelen af maar vang het kooknat op.
- Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie en het appelmengsel door en verwarm al
- omscheppend.
- Voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
- Lekker met gebakken saucijsjes en jus voor stamppot.