Andijviestamppot met gebakken paprika en zilveruitjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg panklare stamppotaardappelen
  • zout
  • 1 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 rookworst à 250 g unox
  • 2 rode paprika’s in stukjes
  • 2 zakken andijvie fijn à 400 g
  • 6 eetlepel(s) zilveruitjes pot

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout gaar.
  • Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de paprika op een halfhoog vuur al omscheppend bruin en gaar.
  • Giet de aardappelen af en vang ± 1 dl van het kookwater op.
  • Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door.
  • Zet de pan op een laag vuur en verwarm alles al omscheppend.
  • Voeg zoveel kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Schep 2/3 deel de paprika en de uitjes erdoor en verdeel de rest erover.
  • Serveer direct.
  • Lekker met knapperig gebakken speklapjes en uitgebakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Eclat du Rhône, rood, Frankrijk

Toetjestip:

vla met vruchtencocktail (blik)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Stamppot