Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappels en kook ze in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaar.
- Was de andijvie en snijd de krop in dunne reepjes.
- Hak de hazelnoten grof.
- Snijd de ham in reepjes.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de ham zachtjes knapperig bruin.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
- Roer het ei en zoveel melk erdoor tot een smeuïge puree ontstaat.
- Pers de knoflook erboven uit.
- Schep andijvie, hazelnoten en ham door de puree.
- Warm de andijviestamppot al omscheppend even door.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zo’n lekkere oer-Hollandse stamppot gaat er altijd wel in. U kunt dit smaakvolle recept op eenvoudige wijze bereiden. U kunt er nog iets bijzonders aan toevoegen door er blokjes verse roomkaas door te scheppen.