Andijviestamppot Met Rauwe Ham

Andijviestamppot met rauwe ham

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg aardappels
  • zout
  • 1 kg andijvie
  • 100 g hazelnoten
  • 200 g rauwe ham
  • 25 g boter
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • 1 teen knoflook
  • peper

Instructies

  • Schil de aardappels en kook ze in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaar.
  • Was de andijvie en snijd de krop in dunne reepjes.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de ham zachtjes knapperig bruin.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
  • Roer het ei en zoveel melk erdoor tot een smeuïge puree ontstaat.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Schep andijvie, hazelnoten en ham door de puree.
  • Warm de andijviestamppot al omscheppend even door.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zo’n lekkere oer-Hollandse stamppot gaat er altijd wel in. U kunt dit smaakvolle recept op eenvoudige wijze bereiden. U kunt er nog iets bijzonders aan toevoegen door er blokjes verse roomkaas door te scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot / Varkensvlees