Andijviestamppot met slavink en gebakken appelpartjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels stamppot
  • zout
  • eetlepel olijfolie traditioneel
  • 4 slavinken
  • 2 appels geschild en in partjes
  • 400 gram andijvie fijn gesneden
  • 1 zakje jus voor stamppot

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout gaar.
  • Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de slavinken rondom bruin en in ± 15 minuten gaar.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Bak de appelpartjes in het bakvet een beide kanten bruin, neem ze uit de pan en leg ze bij de slavinken.
  • Voeg 2½ dl water en het zakje juspoeder aan het bakvet toe en bereid de jus zoals aangegeven op het zakje.
  • Giet de aardappelen af en vang het kookwater op.
  • Stamp de aardappelen fijne en schep er de andijvie en zoveel van het kookwater door zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Warm de stamppot kort door.
  • Serveer met de slavink, de appel en de jus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot