Antwerpse husselpot

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr hamlappen
  • peper
  • zout
  • kruidnagelpoeder
  • boter
  • 4 saucijsjes
  • 2 uien
  • 1 flesje bier
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 750 gr aardappels
  • ½ groene kool

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes, kruid het en braad
  • het samen met de saucijsjes.
  • Snijd de ui en bak die mee.
  • Schenk het bier in de pan, voeg het bouillonpoeder toe en laat het geheel 20 minuten
  • stoven.
  • Snipper intussen de kool en kook de aardappelen.
  • Laat de koolsnippers op het vlees mee stoven.
  • Leg de aardappelen op de kool en 'hussel' alles voorzichtig.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer het gerecht met een flink glas bier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België