Antwerpse salade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stevige braadworsten
  • 2 dikke aardappels
  • 1 ui
  • 50 gr peterselie
  • 1 dl vinaigrette van bouillon, olie, azijn,
  • gekruid met peper en zout
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels mosterd
  • een weinig mayonaise

Instructies

  • Breng water met een weinig zout aan de kook en laat hierin de worsten zachtjes gaar koken.
  • Borstel de aardappelen even en kook ze ongeschild gaar.
  • Pel ze en snijd ze in ronde schijfjes.
  • Klop een lekkere vinaigrette van 1 dl bouillon, olie en azijn en kruid met peper.
  • Meng de aardappelen met de vinaigrette, de fijngesnipperde ui en de fijngehakte peterselie en verdeel dit mengsel over de borden.
  • Verwijder het vel van de worst en snijd ze in 5 schijfjes.
  • Schik ze op de aardappelen in de vorm van een hand.
  • Garneer ze met kleine stukjes tomaat, mosterd en mayonaise.
  • Versier nog met een takje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst België