Antwerpse zomerduifjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 jonge duifjes
  • 100 gr mager spek
  • 250 gr champignons
  • 1 citroen het sap er van
  • 1 scheutje jenever
  • 1 kopje water
  • maïszetmeel
  • boter

Instructies

  • Snijd elke duif in 2 stukken en kruid met peper en zout.
  • Smelt boter in een braadpan, kleur de halve duifjes aan beide zijden en haal ze uit de pan.
  • Kleur in dit braadvet vervolgens de in schijfjes gesneden champignons en het spek.
  • Voeg de halve duifjes weer toe, bevochtig met een kop water en het citroensap en stoof ze onder een gesloten deksel in 15 minuten gaar.
  • Giet het vocht af, bind de saus met opgelost maïszetmeel, breng de saus op smaak met een flinke scheut jenever en haal haar door een zeef.
  • Giet de saus bij de duifjes en laat ze samen eventjes opkoken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gebakken (nieuwe) aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België