Apfelstrudel

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 ei
  • ¾ dl olie
  • 1 druppel azijn
  • zout
  • 8 appels Jonagolds of goudreinetten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 blikje frambozen
  • 60 gram rozijnen
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 zakje amandelen geschaafde
  • 150 gram boter
  • 40 gram paneermeel

Instructies

  • Zeef de bloem boven een kom, maak in het midden een kuiltje en breek het ei erover.
  • Voeg de olie en de azijn toe en meng het vanuit het midden tot een soepel deeg.
  • Voeg tijdens het mengen in scheutjes 1 1/2 dl water toe, maar zorg dat het deeg niet te nat wordt.
  • Strooi bloem op een werkvlak en kneed het deeg hierop ± 10 minuten goed door tot het van de handen loslaat.
  • Vorm het deeg tot een bal, leg die in een kom, dek met plasticfolie af en laat het deeg in de koelkast minstens 30 minuten rusten.
  • Schil intussen de appels en snijd ze in stukjes.
  • Doe die in een kom en sprenkel er het citroensap over.
  • Laat de frambozen goed uitlekken en dep ze eventueel met keukenpapier droog.
  • Schep de frambozen, rozijnen, basterdsuiker, kaneel en amandelen door de stukjes appel.
  • Verhit in een koekenpan 50 gr boter en bak het paneermeel hierin al omscheppend goudbruin.
  • Smelt in een steelpan de rest van de boter.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kneed het deeg weer goed door en verdeel het in 2 stukken.
  • Bestrooi het werkvlak weer met bloem en rol hierop 1 stuk deeg tot een flinterdunne lap uit.
  • Spreid een theedoek uit en bestrooi hem met bloem.
  • Til de deeglap op, trek hem uit tot het deeg bijna doorschijnend wordt, leg de deeglap op de theedoek en strooi er de helft van het paneermeel over.
  • Leg het appelmengsel op 1/3 deel van het deeg en rol de deeglap op door de theedoek aan één kant voorzichtig omhoog te trekken.
  • Vet een bakplaat in, leg de deegrol op een helft van de plaat en bestrijk hem met gesmolten boter.
  • Maak op dezelfde manier nog een deegrol.
  • Bak de apfelstrudel in het midden van de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de strudel warm of laat hem op de bakplaat afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart