Appel-amandelcake

Appel amandelcake

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 Appels Geschild En Klokhuizen Uitgeboord
  • 275 Gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 175 Gram Boter Zacht
  • 150 Gram Suiker
  • 3 Eieren
  • 50 Gram Melk
  • 50 Gram Amandelspijs
  • 50 Gram Amandelen Gehakt
  • 1 Theelepel Kaneel

Instructies

  • Doe 125 gram boter, 3 eieren, 100 gram suiker, 200 gram bloem en alle melk in een kom en mix 5 minuten met een elektrische mixer.
  • Giet het beslag in een taartvorm.
  • Strooi de kaneel erover.
  • Snijd de appels in plakken en leg ze er bovenop.
  • Meng de rest van de bloem, boter en suiker met de amandelspijs en de amandelen en maak daar een kruimelige massa van met de vingers.
  • Verdeel de kruimels over de appels.
  • Bak de taart 50 minuten op 165 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit / Noten