Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appel amandelcake
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Oven
Taartvorm
Ingrediënten
▢
3
Appels
Geschild En Klokhuizen Uitgeboord
▢
275
Gram
Zelfrijzend Bakmeel
▢
175
Gram
Boter
Zacht
▢
150
Gram
Suiker
▢
3
Eieren
▢
50
Gram
Melk
▢
50
Gram
Amandelspijs
▢
50
Gram
Amandelen
Gehakt
▢
1
Theelepel
Kaneel
Instructies
Doe 125 gram boter, 3 eieren, 100 gram suiker, 200 gram bloem en alle melk in een kom en mix 5 minuten met een elektrische mixer.
Giet het beslag in een taartvorm.
Strooi de kaneel erover.
Snijd de appels in plakken en leg ze er bovenop.
Meng de rest van de bloem, boter en suiker met de amandelspijs en de amandelen en maak daar een kruimelige massa van met de vingers.
Verdeel de kruimels over de appels.
Bak de taart 50 minuten op 165 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit
/
Noten