Herfstige Appel-Bosvruchtentaart
Geniet van deze heerlijke herfstige taart met een rijke combinatie van appels, bosvruchten en amandelspijs!
Ingrediënten
- 250 g tarwebloem
- 75 g witte basterdsuiker
- 125 g koude roomboter
- 1 eierdooier
- 2 eetlepels koude melk
- 1 kg gemengde appels bijv. Braeburn en Granny Smith
- 150 g bosvruchten diepvries, bijv. frambozen, bramen, bosbessen
- 100 g amandelspijs
- 45 g amandelschaafsel verkruimeld
- 50 g kristalsuiker
- 1 eiwit losgeklopt
Instructies
- Meng in een kom de tarwebloem met de witte basterdsuiker en een snufje zout.
- Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het bloemmengsel.
- Snijd met twee messen de boter door het bloem tot je een kruimelig mengsel krijgt.
- Voeg de eierdooier en de koude melk toe en kneed snel met koele handen tot een samenhangend deeg.
- Vorm een bal van het deeg en verpak deze in plasticfolie.
- Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap van 36 cm doorsnede.
- Leg de deeglap voorzichtig in een ingevette taartvorm, met royale overhangende randen.
- Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Meng de bevroren bosvruchten, amandelspijs, amandelschaafsel en kristalsuiker door de appels.
- Schep het appelmengsel in de taartvorm.
- Vouw de overhangende randen van het deeg over het appelmengsel en druk deze lichtjes aan.
- De vulling blijft grotendeels zichtbaar.
- Bestrijk de deegranden met het losgeklopte eiwit.
- Bak de taart in 45-50 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is.
- Laat de taart iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
- Serveer lauwwarm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met lobbig geslagen slagroom.
Tip:
Voeg in plaats van de bosvruchten 50 gram rozijnen en 2 theelepels kaneel toe.Voedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 71 g | Protein: 8 g | Vet: 28 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 40 g