Appel pompoensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 eetlepel olie
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 eetlepel gemberwortel
  • 400 gram pompoen
  • 3 appels
  • 0.5 theelepel koenjit
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 8 dl kippenbouillon
  • suiker
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepels korianderblad fijngehakt
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Verhit in een ruime pan 1 1/2 eetlepel olie en fruit daarin 1 fijngehakte ui goudgeel.
  • Voeg 1 eetlepel fijngehakte gemberwortel, 400 gr in dobbelsteentjes gesneden pompoen, 3 geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen, 3 geschilde en in stukjes gesneden appels (bijvoorbeeld Granny's), 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel kerriepoeder en 1/2 theelepel kaneel toe en bak dit al omscheppend 5 minuten.
  • Voeg dan 8 dl kippenbouillon toe, breng het geheel aan de kook en kook de groenten in 30 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng haar op smaak met wat suiker, peper en zout.
  • Roer 3 eetlepels fijngehakt korianderblad door 1/8 liter crème fraîche en serveer dit bij de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Soep
Extra aanwijzing Herfst