Appelbeignets met steranijs
Ingrediënten
- 2 ½ dl melk
- 3 sterretjes steranijs
- 250 gram bloem gezeefde
- zout
- 1 ei
- 1 eetlepel olie
- 2 ei
- 6 appels Goudrenet in vrij dikke schijven
- 150 gr fijne suiker
- frituurolie
- poedersuiker
Instructies
- Breng de melk met de anijsterren op een matig hoog vuur aan de kook en laat dit op laag vuur ± 15 minuten trekken.
- Laat de melk afkoelen en zeef haar.
- Klop de bloem, het zout, de melk, de eidooier en 1 eetlepel olie in een kom tot een glad beslag.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
- Verhit de frituurolie.
- Wentel de appelschijven door de tafelsuiker en haal ze met een vork door het beignetbeslag.
- Bak de beignets met ± 4 tegelijk in ± 5 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op een schaal.
- Bestrooi ze met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
toevoeging van stijfgeslagen eiwitten aan het beignetbeslag maakt uw appelbeignets luchtiger. In plaats van steranijs, kunt u ook een vanillestokje in de melk laten trekken.