Appelbeignets met steranijs

Porties: 30
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ½ dl melk
  • 3 sterretjes steranijs
  • 250 gram bloem gezeefde
  • zout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olie
  • 2 ei
  • 6 appels Goudrenet in vrij dikke schijven
  • 150 gr fijne suiker
  • frituurolie
  • poedersuiker

Instructies

  • Breng de melk met de anijsterren op een matig hoog vuur aan de kook en laat dit op laag vuur ± 15 minuten trekken.
  • Laat de melk afkoelen en zeef haar.
  • Klop de bloem, het zout, de melk, de eidooier en 1 eetlepel olie in een kom tot een glad beslag.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  • Verhit de frituurolie.
  • Wentel de appelschijven door de tafelsuiker en haal ze met een vork door het beignetbeslag.
  • Bak de beignets met ± 4 tegelijk in ± 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op een schaal.
  • Bestrooi ze met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

toevoeging van stijfgeslagen eiwitten aan het beignetbeslag maakt uw appelbeignets luchtiger. In plaats van steranijs, kunt u ook een vanillestokje in de melk laten trekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Oud & Nieuw