Appelbol in krokant deegnetje

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 4 grote geschilde gehalveerde appels
  • 100 gram amandelspijs
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd uit 8 plakjes deeg een appel met blaadje.
  • Vul de holte van de halve appels met amandelspijs en leg de appels met de holte naar beneden op de deegvorm.
  • Bestrooi de appels met suiker.
  • Snijd de 4 resterende plakjes deeg met een deegradertje of mes in reepjes en leg de reepjes diagonaal over de appels (als een netje), plak de randen met water vast.
  • Klop het ei met 1 eetlepel water los en bestrijk het deeg daarmee.
  • Bak de appelbollen in het midden van de oven in 25-30 minuten bruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Oud & Nieuw