appelbootje

Appelbootje

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje roomboterbladerdeeg (diepvries, 10 plakjes)
  • 4 appels Elstar
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel(s) paneermeel
  • 60 g fijne suiker
  • ½ theelepel kaneelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
  • Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten).
  • Intussen schil je de appels en snij je ze in 4 partjes.
  • Klokhuizen eruit, en elk appelpartje snij je weer in 4 plakjes.
  • Druppel wat citroensap over de plakjes, zodat ze niet verkleuren.
  • Leg het bakpapier op de bakplaat.
  • De bootjes mogen komen!
  • Rol de hoeken van elk bladerdeegplakje 2 keer om.
  • Zo krijg je een soort achthoekige bootjes met kleine opstaande randjes.
  • Leg ze op de bakplaat.
  • Klop in een kopje met een vork de eierdooier met 1 eetlepel water los.
  • Dit mengsel strijk je dun over de rand en bodem van de deegbootjes.
  • Strooi ook het paneermeel erover.
  • Leg de plakjes appel als dakpannen op de bodem.
  • Meng in een kopje kaneel en suiker door elkaar en bestrooi de taartjes met lekker veel kaneelsuiker.
  • Bak ze in 20 minuten bruin (in het midden van de oven).
  • Laat de taartjes iets afkoelen - heb je mooi even de tijd om thee te zetten.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 3 g | Vet: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hapjes / Warme hapjes
Land van herkomst Wereldkeuken