Appelkoek
Deze bijgewerkte versie van appelkoek behoudt de klassieke smaak met een hedendaagse twist.
Ingrediënten
- 6 appels
- 300 gram bloem
- 200 gram boter of margarine
- 150 gram basterdsuiker
- 2 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- Een scheutje melk
- Suiker of gele jam
- Vanillesuiker of geraspte citroenschil
Instructies
- Klop de boter of margarine met de basterdsuiker zacht en luchtig.
- Voeg vanillesuiker of geraspte citroenschil toe en klop er de eieren doorheen.
- Zeef de bloem met bakpoeder en zout, voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel.
- Voeg indien nodig een scheutje melk toe om het deeg soepel te maken.
- Vet een bakblik in met boter of margarine en verdeel het deeg gelijkmatig.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
- Bedek het deeg netjes met de appelpartjes.
- Bak de koek in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 45-50 minuten, tot hij gaar en lichtbruin is.
- Snijd de koek in gelijke stukken en bestrooi met poedersuiker of bestrijk met gele jam.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal