Appelpannenkoek

Porties: 2 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 40  g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 0.4  stuk(eieren
  • 0.1  l magere melk
  • gram vloeibare margarine
  • 0.2  snufje kaneel
  • 0.4  stuk(appels

Instructies

  • Zeef de bloem of het bakmeel met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
  • Voeg ca. 2 deciliter melk toe en roer het geheel met een garde of handmixer tot een glad beslag.
  • Verdun het beslag al roerende met de rest van de melk.
  • Roer er een mespuntje kaneel door.
  • Laat het beslag eventueel ca. 30 minuten rusten.
  • Het zetmeel kan de melk dan absorberen, waardoor het beslag meer binding krijgt.
  • Verhit wat margarine in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.
  • Bak per pannenkoek 3 of meer schijven appel aan beide kanten.
  • Schep met een soepopscheplepel zoveel beslag over de appels in de pan, zodat de bodem bedekt is.
  • Laat het beslag met een draaiende beweging van de pan over de bodem uitvloeien.
  • Bak de pannenkoek op een matig hoog vuur tot de onderkant lichtbruin is, draai het vuur laag en wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is (2-3 minuten).
  • Keer de pannenkoek om met een pannenkoekmes en bak de andere kant op een matig hoog vuur lichtbruin (1/2-1 minuut).
  • Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd hem warm door het bord op een pan met heet water te zetten.
  • Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Pannenkoeken