Appelpannenkoeken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ liter melk
  • 100 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 4 appels
  • 100 gr boter

Instructies

  • Kook de melk met de suiker en de vanillesuiker en laat afkoelen.
  • Zeef het bakmeel en voeg de afgekoelde melk al roerend hieraan toe.
  • Klop de eidooiers los en roer ze door het beslag.
  • Klop het wit van de eieren stijf en schep ook dit door het beslag.
  • Schil de appelen en snijd ze in schijfjes.
  • Laat de boter in de pan heet worden en leg hierin een beetje deeg, met daarin 3 schijfjes appel.
  • Laat langzaam aan beide kanten bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Pannenkoeken
Land van herkomst België