Schil en rasp de appel en besprenkel de appelrasp met 1/2 eetlepel citroensap.
Meng het diksap en het water in een kom en roer de pofferijesmix erdoor.
Voeg het ei, de olie en de appelrasp toe.
Meng 80 gr boter met 40 gr poedersuiker, de rest van het citroensap en de kaneel.
Zet een poffertjespan op een matig vuur en laat de pan heet worden.
Vet de holletjes met een beetje gesmolten boter in, vul ze voor 3/4 met het beslag en laat de poffertjes aan beide kanten bruin worden.
Leg de poffertjes op een bordje en houd ze warm (bijvoorbeeld in een warme oven), terwijl u de andere poffertjes bakt.
Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en leg er een klontje kaneelboter op.
Variaties:
Zoete amandelpoffertjes: vervang de geraspte appel door 4 eetlepels gemalen amandelen.
Hartige kaaspoffertjes: vervang het diksap door water en de appel door 4 eetlepels geraspte kaas.
Serveer de poffertjes met kruidenboter.